Uddannelse og Ledelse

Sådan fungere headhunting

Gml-hr.dkhttps://gml-hr.dk er et dansk rekrutteringsbureau og headhunter virksomhed, der har specialiseret sig i at rekruttering og headhunting. De har mere end 85 års erfaring og rekruttere til store og mindre virksomheder på alle niveauer.

Forskellen på et rekrutteringsbureau og Headhunter.
Hvad er forskellen mellem et rekrutteringsbureau og en headhunter. Et rekrutteringsbureau er en virksomhed, hvor kandidater selv henvender sig selv med deres CV og hvor rekrutteringsprocessen er outsourcet til bureauet. En headhunter er en der henvender sig til egnet kandidater, efter at de har udset sig egnede muligheder til jobbet.
Uanset så er det en længere proces der kan tage op til flere måneder.

Sådan bliver du headhuntet
1) Et godt og inspirerende CV
Invester tiden til at få lavet et godt og professionelt CV. Det er det der blandt andet skal sælge dig

2) Netværk
Aktiver dit netværk. Dit netværk er dit stærkeste kort når det kommer til at blive headhuntet da en personlig anbefaling er guld værd

3) Henvend dig til headhunter og rekrutteringsbureauer
Undersøg de forskellige bureauer og find dem, der er specialiseret i din branche og send dem dit CV. Er du god verbalt til at sælge dig selv kan du evt. følge op med et opkald.

4) LinkedIn
Du skal være på LinkedIn, hvis du vil ses af headhuntere. Samtidig skal du huske at din profil skal være fuldstændigt åben for offentligheden, så man ikke skal være connected til dig for at se alle dine data.

Der er 775.000 danske profiler på LinkedIn, og det giver særlige muligheder.

“Det interessante ved LindkedIn er, at det er acceptabelt at krydse af ved, at man er interesseret i ‘career opportunities’ og ‘job inquiries

Sådan håndtere du et opkald

Får du et opkald fra en headhunter, så start med at tjekke firmaets hjemmeside. Beskæftiger de sig primært med headhunting er du i blandt de få udvalgte der er i spil til stillingen. Beskæftiger de sig derimod med rekruttering er du blot en af mange de henvender sig til. Jobindex der henvender sig til jobsøgende på baggrund af keywords i et indtastet CV er et klassisk eksempel.

De seneste

Top